How can using Polymer-Plastic screws benefit you? - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components

Hur kan du dra nytta av att använda polymer-plast-skruvar?

Att använda polymer-plastskruvar kan ge ett antal fördelar, beroende på vilken specifik typ av polymer som används och i vilken applikation skruvarna ska användas. Några av de vanligaste fördelarna med polymer-plastskruvar är

  1. Kemisk beständighet: Många typer av polymer-plastskruvar, t.ex. de som tillverkas av PEEK, polyimid och PP, har utmärkt beständighet mot ett brett spektrum av kemikalier, inklusive syror och baser. Detta gör dem idealiska för användning i tuffa miljöer där skruvarna kommer att utsättas för kemikalier.

  2. Hög styrka i förhållande till vikten: Många typer av skruvar i polymer-plast har ett högt förhållande mellan styrka och vikt, vilket innebär att de är både starka och lätta. Detta gör dem idealiska för användning i applikationer där vikten är en kritisk faktor, t.ex. inom flyg- och rymdindustrin och medicintekniska produkter.

  3. Beständighet mot höga temperaturer: Vissa typer av polymer-plastskruvar, t.ex. de som tillverkas av polyimid, tål temperaturer upp till 300 grader Celsius, vilket gör dem lämpliga för användning i miljöer med höga temperaturer.

  4. Icke-magnetisk och icke-ledande: Många typer av polymer-plastskruvar, t.ex. de som tillverkas av PEEK, polyimid och PP, är icke-magnetiska och icke-ledande, vilket gör dem lämpliga för användning i elektroniska applikationer där magnetiska eller ledande material kan störa enhetens funktion.

  5. Biokompatibilitet: Vissa typer av polymer-plastskruvar, t.ex. de som tillverkas av PEEK, är biokompatibla, vilket innebär att de säkert kan användas i medicintekniska produkter och i kontakt med mänsklig vävnad.

  6. Anpassningsbar: Många typer av skruvar av polymerplast tillverkas med hjälp av formsprutning, vilket möjliggör tillverkning av skruvar i olika storlekar och former, och kan anpassas för att uppfylla specifika krav.

  7. Kostnadseffektiv: Polymer-plastskruvar är vanligtvis billigare än metallskruvar och är kostnadseffektiva i massproduktion.

  8. Lätt att bearbeta: Polymerplastskruvar kan enkelt bearbetas med standardutrustning för plastbearbetning, vilket gör dem enkla att tillverka och billigare att producera än metallskruvar.

Sammanfattningsvis kan skruvar av polymerplast ge många fördelar, t.ex. kemisk beständighet, hög styrka i förhållande till vikten, hög temperaturbeständighet, icke-magnetisk och icke-ledande, biokompatibilitet, anpassningsbara, kostnadseffektiva och enkla att bearbeta. De specifika fördelarna beror på vilken typ av polymer som används och applikationen